HTML

Hajrá ZTE!

Mit és hogyan csinálnak jól vagy rosszul ezek a jó zalai testvéreink - vagy azok, akiket egy-egy szezonra azokká fogadtunk. Szárnyaljunk és vívódjunk velük. Jóban és rosszban. Mert kék-fehér a szívünk!

Friss topikok

  • asvééd: Mint Ferencváros szurkoló csak azt tudom mondani hogy Hajrá Zete, mindent bele mert bent kell mara... (2021.04.03. 17:43) Mindenhol ott vagyunk
  • Szálinger Balázs: Szervusz, ha nekem szól a kérdés, akkor: hogyne, igyekeztem, amikor csak tudtam. A blogot viszont... (2014.07.14. 10:28) Újra itt van?!
  • bubumann: Egy pillanatig sem bánom, hogy elmegy. Főleg, miután elolvastam ezt. Ajánlom figyelmetekbe Andris... (2011.09.04. 00:55) Még mindig jó nézni, Bandi!
  • Szálinger Balázs: @chris_ztefc: Kedves Chris, köszönöm, szerintem erről többen nem tudtak. De az, hogy ennyi-annyiba... (2011.04.23. 21:57) Srácok, van valami, amiről nem tudunk?
  • sala: Hát ez sajnos piszkosul nem sikerült. (2011.04.19. 21:50) Ma elmegyünk Kecskemétre

Biztos nagyon bénán hangzik, de a kékeknek esélyük se volt a sárgákkal szemben. Felkészülési meccs, tűző nap, edzőpálya, kerítéses-körbeállós rendszerben. ZTE-Pápa 3-1.

IMG_20140712_121618_edit.jpg

Az eredmény mögött áll egy másodosztályú csapat, ami fel akar jutni, meg egy élvonalbeli, ami nem akar kiesni. Pedig nem lehetetlen, hogy jövő ilyenkorra helyet is cserélnek. 300-nál talán több néző állta végig a találkozót. A meccs nagy részét a kerítéshez feszített papírral néztem végig, szokni kell az új fiúkat.


Korai lenne mind égbe dicsérni, mind kritizálni a újakat, mindenesetre elég masszívnak tűnik a csapat: ha védekezünk, a támadósorból sokan visszalépnek, hogy megszakítsák a körbeadogatást, ha labdát szereznek, elég hamar indulnak is, nincs otthon passzolgatás, aztán látszik, hogy Babati Benjámin (10-esben!) szimpla szélsőből afféle irányítói szerepet is kaphat, ami a korábbinál jóval nagyobb feladatkör, Króner higgadt, Szegleti dinamikus, Ferkó Csaba jó, hogy "hazajött", Vittman megbízható, sok bajt okoz a védőknek, Gabó pedig néha leszegi a fejét, és nehezen lehet feltartóztatni, ha megindul. De ezek csupán benyomások másfél félidő alapján.


Aminek nagy részét nem is a meccs nézése töltötte ki, ugyanis roppant érdekes jelenetek zajlottak le a kerítés külső felén is. Ott volt például a pillanat, amikor Kenesei, Molnár, Waltner és Kocsárdi váltott egymással pár mondatot négyesben - hát igen, ennek a négyesnek talán még ma is hasznát vennénk. Okozott némi meglepetést, hogy Waltner Robi Pápa-mezben csinálta a bemelegítést - a szurkolók egy része kifejezetten meg volt rökönyödve, de nem volt beszólogatás, vagy ha igen, akkor inkább pozitív tónusban. Waltner Róbert természetesen felnőtt ember, tudja, hogy mit csinál.


Érdekes volt a sárga mezű Zetét látni a sötétkék mezű Pápával szemben, és még érdekesebb volt, hogy a pápaiak feliratozása nem követte a valóságot: az elmúlt tíz év pápai játékosai közül sok-sok név feltűnt Rebryktől Bárányosig. A Bárányos-mezt ráadásul pont Frizoni viselte. Ja igen: múlt hét óta Pápán játszik Frizoni, Bogunovics és Sluka is. Ha minden igaz, a Waltner-Kenesei-csatársor is összeállhat.


Felkészülési meccsen persze nem az eredmény a legfontosabb. Talán kicsit se fontos. De a szombati eredmény jelez egy fontos dolgot, ami viszont tény. Ez a ZTE egyszerűen jobb csapat, mint a Pápa. Remélem, minden volt játékosunk megtalálja a számítását az új csapatában.

Címkék: felkészülés új szezon 2014/15

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zete.blog.hu/api/trackback/id/tr486507167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása