HTML

Hajrá ZTE!

Mit és hogyan csinálnak jól vagy rosszul ezek a jó zalai testvéreink - vagy azok, akiket egy-egy szezonra azokká fogadtunk. Szárnyaljunk és vívódjunk velük. Jóban és rosszban. Mert kék-fehér a szívünk!

Friss topikok

  • asvééd: Mint Ferencváros szurkoló csak azt tudom mondani hogy Hajrá Zete, mindent bele mert bent kell mara... (2021.04.03. 17:43) Mindenhol ott vagyunk
  • Szálinger Balázs: Szervusz, ha nekem szól a kérdés, akkor: hogyne, igyekeztem, amikor csak tudtam. A blogot viszont... (2014.07.14. 10:28) Újra itt van?!
  • bubumann: Egy pillanatig sem bánom, hogy elmegy. Főleg, miután elolvastam ezt. Ajánlom figyelmetekbe Andris... (2011.09.04. 00:55) Még mindig jó nézni, Bandi!
  • Szálinger Balázs: @chris_ztefc: Kedves Chris, köszönöm, szerintem erről többen nem tudtak. De az, hogy ennyi-annyiba... (2011.04.23. 21:57) Srácok, van valami, amiről nem tudunk?
  • sala: Hát ez sajnos piszkosul nem sikerült. (2011.04.19. 21:50) Ma elmegyünk Kecskemétre

Unalmamban vettem a statisztikákat, és megnéztem, hogy állunk a gólokkal. Érdekes eredmények.

A bajnokság eddigi 21 meccsét tekintve mi rúgtuk a második legtöbb (37) gólt, ami legalábbis arra enged következtetni, hogy nem állunk rosszul a csatársort illetően. Az adat eleve feltételez egy klasszis, kb. 15 gólnál járó támadót és egy-két-három ügyes kisegítő-előkészítőt, akik maguk is megrúgják a szezon végéig a 6-8 góljukat. A helyzet azonban teljesen más. A házi góllövőlistánkat Prince Rajcomar vezeti 8 találattal, utána Balázs Zsolt jön hattal. Hát akkor honnan a fenéből van a többi?

 
Pavicsevics és Simon 5-5, Rudnevs (búcsúzóul) 2, Turkovs 1 - és ezzel ki is merültek a csatárok. Kamber 5, Miljatovic, Bogunovic 2-2, aztán már az 1 gólosok jönnek. Ha azt nézzük, hogy a góloknak kb. felét rúgták csatárok, akkor nem szembetűnő a csatársor gyöngesége, de ha azt, hogy ezek hogyan oszlanak meg személyenként, akkor a képlet már nem olyan vidám. Főleg ha a góllövőlistánk éllovasának habitusát, formáját és legújabbkori eredményességét nézzük (kb. 1 találatra jön 3 olyan elszórakozott ziccer, amiből más rúghatott volna az ellenfél hálójába, de hát a drága Prince a gólpassz fogalmát nem nagyon ismeri).
 
A kapott gólokat tekintve sajnos nem állunk olyan jól: a hetedik legtöbb gólt kapott csapat vagyunk, úgyhogy van mit ellensúlyoznunk az egyelőre ezüstérmes eredményességgel. Viszont összességében érdekes a dolog: Csank Jánost általában úgy ismerte a szakma mindig is, hogy csapatai bunkerfocit játszanak, 5-5-0-ás felállással, és a védekezés a fő erőssége. Ehhez képest a Zalaegerszeg abszolút az élmezőnyben van, ha azt nézzük, hogy a meccseinket mennyi gól esik. És ez már tavaly is így volt - Csank János első támadó felfogású csapata volnánk? 
 
A számok legalábbis ezt mutatják - de akkor meg hol a csatár?
 

Címkék: statisztika csatársor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zete.blog.hu/api/trackback/id/tr622797973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása