HTML

Hajrá ZTE!

Mit és hogyan csinálnak jól vagy rosszul ezek a jó zalai testvéreink - vagy azok, akiket egy-egy szezonra azokká fogadtunk. Szárnyaljunk és vívódjunk velük. Jóban és rosszban. Mert kék-fehér a szívünk!

Friss topikok

  • asvééd: Mint Ferencváros szurkoló csak azt tudom mondani hogy Hajrá Zete, mindent bele mert bent kell mara... (2021.04.03. 17:43) Mindenhol ott vagyunk
  • Szálinger Balázs: Szervusz, ha nekem szól a kérdés, akkor: hogyne, igyekeztem, amikor csak tudtam. A blogot viszont... (2014.07.14. 10:28) Újra itt van?!
  • bubumann: Egy pillanatig sem bánom, hogy elmegy. Főleg, miután elolvastam ezt. Ajánlom figyelmetekbe Andris... (2011.09.04. 00:55) Még mindig jó nézni, Bandi!
  • Szálinger Balázs: @chris_ztefc: Kedves Chris, köszönöm, szerintem erről többen nem tudtak. De az, hogy ennyi-annyiba... (2011.04.23. 21:57) Srácok, van valami, amiről nem tudunk?
  • sala: Hát ez sajnos piszkosul nem sikerült. (2011.04.19. 21:50) Ma elmegyünk Kecskemétre

A jövő héten, Békéscsabán elrajtoló bajnokság előtt, kicsit hosszúra sikeredett főpróbát tartottunk a fővárosban.

Néhány ismerős arc, idegenben is többször látott szurkoló, sérült/nem nevezett játékosok, hozzátartozók, valamint az egész vezetés - tulajdonostól, ügyvezetőstől, klubigazgatóstól, marketingestől - felsorakozott a kezdő sípszó előtt a medencékkel, teniszpályákkal felvértezett MLSZ főhadiszállás - elég rossz minőségű - műfüves pályája mellett.

Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, ezen az Újbudán a tavaly elég jó formában lévő Andráshida egyszer sem tudott felülkerekedni,  ráadásul a tapasztalatok alapján egy rém unszimpatikus, favágó csapatra kellett készülnünk. Ez viszonylag korán be is bizonyosodott, Khiesz Kornél érthetetlen belépője után idejekorán visszaadhatta szertárosuknak a patyolat tiszta mezét, emberelőnybe kerültünk.

Rá nem sokra egy általunk rosszul elvégzett szögletet követően a hazai védő még rosszabbul szabadított fel, amit Babati gondolkodás nélkül a hosszú alsóba vágott. Ki kell őket tömni! - gondoltuk ezt mi, nem úgy a csapat. Szépen járattuk a labdát, rúgtunk három kapufát, az Újbuda csak nyomozta a labdát, de gólt rúgni valahogy az Istennek sem sikerült. Aztán ez a dominancia a második félidő múlásával egyre csak alább hagyott, ráültünk az eredményre, nem akartunk nagyon támadni sem, jó lesz nekünk az 1-0.

Nem sok volt már hátra, Babati kapott egy labdát a jobb szélen, megtolta védője mellett, Holczer Balázs lerántotta. Hőbörgés (ZTE), villant a piros, hőbörgés (Újbuda). Inkább narancssárga volt.

Kettős emberelőny, van még hosszabbítással vagy 5 perc, de mi csak húzogatunk, nem akarunk gólt rúgni, még mindig jó az 1-0. Csakhogy becsúszott egy nem várt újbudai - megkérdőjelezhető - szabadrúgás a 91. percben. Már a labda lerakásának pillanatában érezni lehetett, hogy indulhatunk egy újabb sörért, mert a srácok itt ma bizony túlórázni fognak. Így is lett, gól, hármas sípszó, még kétszer tizenöt perc. Nem örültünk. Nagyon nem.

A második kiállítás és az utolsó perces gól inkább minket fogott meg, de végül az egész meccsen szürke Délczegből lett a hős, a vége 1-2.

Rendes játékidőben legalább három góllal kellett volna vernünk ellenfelünket, de a befejezések rendre nem jöttek össze és szokásunkhoz híven az emberelőnnyel megint nem tudtunk mit kezdeni, inkább minket zavart össze.

De legalább mi jutottunk elsőként a legjobb 64 csapat közé!

Békéscsabán ennél sokkal több kell!

Címkék: kupa magyar kupa 2014/15

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zete.blog.hu/api/trackback/id/tr556589725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása