HTML

Hajrá ZTE!

Mit és hogyan csinálnak jól vagy rosszul ezek a jó zalai testvéreink - vagy azok, akiket egy-egy szezonra azokká fogadtunk. Szárnyaljunk és vívódjunk velük. Jóban és rosszban. Mert kék-fehér a szívünk!

Friss topikok

  • asvééd: Mint Ferencváros szurkoló csak azt tudom mondani hogy Hajrá Zete, mindent bele mert bent kell mara... (2021.04.03. 17:43) Mindenhol ott vagyunk
  • Szálinger Balázs: Szervusz, ha nekem szól a kérdés, akkor: hogyne, igyekeztem, amikor csak tudtam. A blogot viszont... (2014.07.14. 10:28) Újra itt van?!
  • bubumann: Egy pillanatig sem bánom, hogy elmegy. Főleg, miután elolvastam ezt. Ajánlom figyelmetekbe Andris... (2011.09.04. 00:55) Még mindig jó nézni, Bandi!
  • Szálinger Balázs: @chris_ztefc: Kedves Chris, köszönöm, szerintem erről többen nem tudtak. De az, hogy ennyi-annyiba... (2011.04.23. 21:57) Srácok, van valami, amiről nem tudunk?
  • sala: Hát ez sajnos piszkosul nem sikerült. (2011.04.19. 21:50) Ma elmegyünk Kecskemétre

A 21 éves Polareczki Roland a korosztályos, majd NB2-es csapatunk egyik legjobbjaként került a szezon elején a harmadosztályú Soproni VSE-be. Kölcsönbe. Ha van a kölcsönadás intézményének értelme, akkor azt pont az ő példáján lehet bemutatni: csapata egyik meghatározó játékosa lett fél év alatt, nem egy mérkőzést ő döntött el a góljaival, a Sopron pedig szárnyal, és karnyújtásnyira van a feljutástól.

 
Milyen az idő Sopronban? Szép a tavasz?
 
Igen, igen, elért a feljutás szele, mostantól csak rajtunk múlik, hogy megtartjuk-e az előnyünket.
 
Hány ponttal vezetitek a bajnokságot? A riválisokból mennyi van még vissza?
 
4 ponttal megyünk az üldözők előtt, de most jön az a két forduló, ami szerintem véglegesen eldöntheti a bajnokság végkimenetelét. Először itthon játszunk a Hévízzel, aztán megyünk Pápára.
 
Téma a feljutás? Pikáns lehet a helyzeted, mert könnyen lehet, hogy a csapat feljut az NB2-ben, te viszont az NB1-ben találod magad. Ugyanakkor visszamennél a vélhetően a harmadosztályban ragadó ZTEII-be?
 
Már idény elején is a feljutás volt a cél a csapatnál, ezért is jöttem ide, meg főleg a fejlődés szempontjából, mivel a rutinos játékosoktól sokat lehet tanulni. Ha feljutunk, nem zárom ki, hogy itt maradnék, de ez a ZTE-től függ.
 
Na de ha hazahívnak a nagycsapathoz? Esetleg bejöhet egy nemzetközi kupaszereplés is...
 
Ha lenne esélyem rendszeresen játszani a nagycsapatban, mindenképpen visszamennék. De csak nyáron fog eldőlni, mik lesznek a lehetőségeim és hogy Csank mester mennyire számol velem.
 
Mit tudsz a kölcsönadásról? Adott esetben felbonthatja szezon közben is valamelyik klub? Tehát haza lehet rendelni?
 
Tudomásom szerint akármikor felbontható a kölcsönadási szerződésem.
 
Az a helyzet hogy bár a második legtöbb gólt rúgta eddig a ZTE a bajnokságban, nincs igazi gólvágó a keretben. Akár lehetne esélyed, nem gondolod? Mi is a gólátlagod a Sopronban?
 
Esély mindig van, csak ki kell jól használni. A Magyar Kupát is beleszámitva 23 meccsen 14 gólt rúgtam.
 
Ezzel te vagy a házi gólkirály?
 
Ha az egész szezont nézzük, a kupaszerepléssel együtt, akkor igen. Ha a bajnokságot magában, akkor Bausz Róbertnek van 12, nekem kettővel kevesebb találatom.
 
És ha jól tudom, nem is csatárként, hanem jobboldali középpályásként játszattak. Pont erre a posztra hozták haza nemrég Simonfalvi Gábort Pécsről.
 
Igen, jobbszélső vagyok minden mérkőzésen, de néha néha bal oldali középályán is szerepet kapok, mikor hogyan kéri tőlem az edzőm, Végh Tibor.
 
És jobban érzed magad eggyel hátrébb?
 
Úgy érzem, ez az én igazi pozícióm. Itt a védekezésből is ki kell vennem a részem, de nem bánom. Az a lényeg, hogy a csapat hasznára legyek.
 
Az állandó játéklehetőség, az igazi tét nyilván érleli az embert, a támadót különösen.
 
Szerintem érettebb is lettem sok dologban. Sokkal többet védekezem, és jobban kiszolgálom a csapattársaimat. Ezekben a dolgokban nagy segítségemre van Bojan Lazic és Mico Smilijanic.
 
Gondolom, elégedettek is veled a klubnál, és meg szeretnének tartani…
 
Tudomásom szerint elégedettek, és nagyon megbecsülnek még úgy is, hogy tudják, kölcsönben vagyok csak itt.
 
Hol volt nagyobb a tempó? Tavaly az NB2-ben vagy itt, az NB3 éllovasánál? Az edzésekre és a bajnokság színvonalára is gondolok.
 
A bajnokság színvonala persze magasabb volt valamivel az NB2-ben. Az edzésekben pedig annyi különbség van, hogy itt délelőttönként külön kijön velem az edzőm, és technikai dolgokat gyakorolunk. Ez persze Egerszegen is így volt, de ott többen voltunk, külön velem nem foglalkoztak.
 
Szerinted merész váltás lenne újra neked az NB1?
 
Először mindenképpen bele kellene rázódnom, de ha felvenném a ritmust, nem hiszem, hogy probléma lenne, a gólok is jönnének.
 
Balázs, Simon, Rajcomar, Pavicsevics… Csupa olyan játékos, akik, ha éppen nem sérültek, nincs önzési szériájuk és bizalmat is kapnak, meccseket tudnak eldönteni. Megtalálnád mellettük a helyed?
 
Legtöbbjüket jól ismerem, mivel már játszottunk többször együtt az NB2-ben, a korosztályosban vagy Ligakupa-mecssen, és nem volt probléma soha.
 
Persze hülye a kérdés, hiszen Vittman Ádám sérült, de... cseréltél volna vele, amikor te Sopronba kerültél? Ő bemutatkozhatott az élvonalban, igaz, csak csereként.
 
Nem cseréltem volna vele, mert nagyon jól érzem itt magam, és tudom, hogy a fejlődésem érdekében kicsit ki kellett szakadnom abból a közegből, amiben Zalaegerszegen voltam. Új dolgokat, helyzeteket kellett megélnem és persze minél többet játszanom. Ez a legfontosabb, és ezek eddig bejöttek.
 
A valamikori, elég erős korosztályos csapatoddal, annak tagjaival tartod a kapcsolatot? Mit tudsz azokról, akik már nem játszanak otthon?
 
Sok barátom játszik az NB3-as ZTE-ben, mint például Major vagy a visszajátszók közül Turcsik vagy Kocsis, így mindent tudok róluk, napi kapcsolatban vagyunk. A többiekkel néha Zalaegerszegen véletlenül összefutok. Mindenkiről tudom, merre focizik és mi a helyzet vele.
 
Milyen érzés volt a sajátjaid ellen játszani?
 
Nem volt jó érzés, de a foci már csak ilyen.
 
 
 

Címkék: jövő interjú fiatalok csatársor polareczki csak itt zteii.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zete.blog.hu/api/trackback/id/tr302802114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futball eredmények, foci közvetítések 2011.04.08. 10:27:42

Itt a hétvége, kezdődnek a bajnoki mérkőzések szerte a világban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása