HTML

Hajrá ZTE!

Mit és hogyan csinálnak jól vagy rosszul ezek a jó zalai testvéreink - vagy azok, akiket egy-egy szezonra azokká fogadtunk. Szárnyaljunk és vívódjunk velük. Jóban és rosszban. Mert kék-fehér a szívünk!

Friss topikok

  • asvééd: Mint Ferencváros szurkoló csak azt tudom mondani hogy Hajrá Zete, mindent bele mert bent kell mara... (2021.04.03. 17:43) Mindenhol ott vagyunk
  • Szálinger Balázs: Szervusz, ha nekem szól a kérdés, akkor: hogyne, igyekeztem, amikor csak tudtam. A blogot viszont... (2014.07.14. 10:28) Újra itt van?!
  • bubumann: Egy pillanatig sem bánom, hogy elmegy. Főleg, miután elolvastam ezt. Ajánlom figyelmetekbe Andris... (2011.09.04. 00:55) Még mindig jó nézni, Bandi!
  • Szálinger Balázs: @chris_ztefc: Kedves Chris, köszönöm, szerintem erről többen nem tudtak. De az, hogy ennyi-annyiba... (2011.04.23. 21:57) Srácok, van valami, amiről nem tudunk?
  • sala: Hát ez sajnos piszkosul nem sikerült. (2011.04.19. 21:50) Ma elmegyünk Kecskemétre

Kádár Tamás egyike azon kevés futballistának, akik feljebb tudtak jutni a korosztályos ZTE-csapat sikerei után. Sőt. 17 évesen mutatkozott be az élvonalban, és nagyon hamar külföldre igazolt – mint a legdrágább magyar hátvéd. A Newcastle-ben elismerések és sérülések váltották egymást az elmúlt években, de tavaly ősszel a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. Abban a válogatottban, amelynek éppen az ő posztja az egyik neuralgikus pontja. Nemsokára újra harcra kész.

 
Mi van a sérüléseddel? Azt olvastam, hogy elkezdted a szóló edzéseket. Mikorra állhatsz az edződ rendelkezésére. Csalódott lennél-e, ha a szezon hátralévő részét a tartalékcsapatban játszanád végig?
Jelenleg napi 4-6 órát töltök az edzőközpontban, és rehabilitációs munkát végzek. Ez úszásból, kerékpározásból, és boksz-edzésből áll. Utóbbi vesz leginkább igénybe, mert nagyon kemény állóképességet igényel. Most úgy tűnik, hogy április végén kapcsolódhatok be a közös munkába, akkor edzhetek majd először együtt a csapattal. Egyáltalán nem lennék csalódott, ha játszhatnék a tartalékok között, de erre szinte alig van esély, mert addigra pont befejeződik a bajnokság.
 
Megtaláltad a számításodat a Newcastle-ben? Ha valamiért nem érzed, hogy ősszel játéklehetőséget kapsz majd, akkor elgondolkodnál egy klubváltáson?
Ha a sérüléseimet nem számítom, akkor mindenképpen azt kaptam, amire számítottam. Remek szakmai munkát, aminek köszönhetően sokat fejlődtem, azt hiszem jobb játékos vagyok, mint korábban voltam. Sajnos a lábtörésem, és a térdműtétem illetve a mostani sérülésem mindig olyankor jött, amikor épp léphettem volna egyet feljebb a ranglétrán. Egyelőre nem gondolkozom a klubváltáson, azon gondolkozom, hogy mielőbb beverekedjem magam a csapatba.
 
Szerinted a válogatottbeli szereplés segíthet a klubodban való előbbrejutásban vagy fordítva?
Nem hiszem, hogy hatással lenne a válogatottbeli szereplés az itteni előrejutásomra, elég sok példa van, ami azt mutatja, hogy a klubedzőket nem nagyon izgatja, hogy milyen teljesítményt nyújt a játékosuk a válogatottban. Nekik az a lényeg, hogy a játékos egészségesen térjen vissza, de az ott nyújtott teljesítmény, itt nem elég az előrejutáshoz. Fordítva viszont igaz a dolog, azaz a válogatottban sokkal könnyeb előrelépni, ha az ember a klubjában rendszeresen játszik, sőt jól is játszik.
 
Más a megítélésed a csapatban, amióta válogatott vagy?
Nem.
 
A hollandok elleni játék alapján nyilvánvaló, hogy hosszútávra megfelelő védelmet kell építeni. Harcra kész leszel a két nyári válogatott fellépésre? Úgy tudom, bezséltél a szövetségi kapitánnyal. Lehet, hogy megnéz élesben is tavasz végén?
Valóban beszéltem a kapitánnyal, aki érdeklődött arról, hogy mikorra lehetek egészséges. Tudom, hogy Egervári Sándor hosszabb távon számít rám, ami nagyon jól esik, de nem kizárt, hogy egyelőre még az U21-ben vesz majd számításba Róth Antal. Először mindenképpen teljesen egészségesnek kell lennem, aztán oda megyek, ahová hívnak.
 
Szerinted mik a válogatott esélyei a hátralévő meccseken?
Minden meccsen esélyünk lehet a győzelemre, és ez jó dolog, ennél bátrabb esélylatolgatást, viszont azt hiszem most senkitől sem lehet várni.
 
Hallani arról, hogy Gera Zoltán esetleg nálatok köt ki. Hallottál erről vagy ez csak az Angliában szokásos sajtós helykitöltés? Miz szólnál, ha igaz lenne a hír? Gera Zoltán tudna hozzátenni csapat játékához vagy csak kiegészítő ember lenne? Mennyire ismeritek egymást?
Semmi konkrétumot nem tudok. Az is lehet, hogy igaz a dolog, de az is lehet, hogy egyike a napi száz álhírnek. Zoli biztosan sokat tudna lendíteni a csapat játékán. Mivel más korosztály vagyunk, nem igazán ismerjük egymást. Itt Angliában találkoztunk egy-két alkalommal egymás elleni meccseken, és legutóbb a válogatottban töltöttünk el közösen egy hetet. Nagyon szimpatikus, szerény srácnak ismertem meg.
 
Követed a Zalaegerszeg eredményeit? Ki játszik itthon a posztodon?
Természetesen heti szinten figyelem, hogy mi van épp a ZTE-vel. Szurkolok a fiataloknak, elsősorban Kovács Gerinek meg Balázs Zsocának, akikkel sokat játszottunk együtt. Azt látom, hogy mostanában a balhátvéd-poszton és belül is állandóan változik az összeállítás.
 
Tartod a kapcsolatot a valamikori csapattársaiddal, akikkel a korosztályos bajnokságban kétszer is dobogóra állhattál? Közülük jó néhányan (Pogacsics, Polareczki, Kottán stb.) már máshol játszanak. Tudsz róluk?
Változó, hogy kivel tartom a kapcsolatot. Sok veszprémi barátommal szoros a kapcsolatom, de egerszegiekkel is. A távolság miatt elsősorban a netre korlátozódik ez a kapcsolat.
 
Ha mondjuk holnap ZTE-mezben futnál ki a pályára, mennyivel és miben jobb futballistát kapna a csapat?
Biztos, hogy egy jóval erősebb, határozottabb, tudatosabb, és magabiztosabb Kádár Tamás lépne pályára, ahhoz képest, mint aki 17 évesen ott futkározott a gyepen.
 
Ha úgy érzed, beteljesítettél külföldön mindent, amit akartál, és 32 évesen egyszerre hív a hetedik helyezett Zalaegerszeg és a második helyezett Fradi, akkor melyiket választanád? És ha mondjuk éppen feljutna a Veszprém?
Jaj, erről fogalmam sincs. Maradjunk abban, hogy örülnék neki, ha mindig lenne három olyan klub, amelyik harcolna értem, és ha ezek között ott lenne a ZTE, akkor elég nehéz dolga lenne a másik kettőnek, ha meg akarna győzni.
 

Címkék: interjú kádár válogatott csak itt exeink

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://zete.blog.hu/api/trackback/id/tr742806715

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futball eredmények, foci közvetítések 2011.04.12. 10:33:04

Ma folytatódik a BL,a Manchester United-Chelse és Shaktar Donetsk - Barcelona meccsekkel. //

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stamp0 2011.04.11. 17:37:45

Nagyon jó kis interjú lett. Sok sikert Angliában!
süti beállítások módosítása