HTML

Hajrá ZTE!

Mit és hogyan csinálnak jól vagy rosszul ezek a jó zalai testvéreink - vagy azok, akiket egy-egy szezonra azokká fogadtunk. Szárnyaljunk és vívódjunk velük. Jóban és rosszban. Mert kék-fehér a szívünk!

Friss topikok

  • asvééd: Mint Ferencváros szurkoló csak azt tudom mondani hogy Hajrá Zete, mindent bele mert bent kell mara... (2021.04.03. 17:43) Mindenhol ott vagyunk
  • Szálinger Balázs: Szervusz, ha nekem szól a kérdés, akkor: hogyne, igyekeztem, amikor csak tudtam. A blogot viszont... (2014.07.14. 10:28) Újra itt van?!
  • bubumann: Egy pillanatig sem bánom, hogy elmegy. Főleg, miután elolvastam ezt. Ajánlom figyelmetekbe Andris... (2011.09.04. 00:55) Még mindig jó nézni, Bandi!
  • Szálinger Balázs: @chris_ztefc: Kedves Chris, köszönöm, szerintem erről többen nem tudtak. De az, hogy ennyi-annyiba... (2011.04.23. 21:57) Srácok, van valami, amiről nem tudunk?
  • sala: Hát ez sajnos piszkosul nem sikerült. (2011.04.19. 21:50) Ma elmegyünk Kecskemétre

A tavalyi évben a következő olyan meghatározó játékosok voltak a csapatban, akik idén hiányoznak: Illés (Debrecen), Rudnevs (Lech Poznan), Sluka (most már Haladás), Pavicevic (sérült szinte egész évben), Máté (Kaposvár). Azt hiszem, a jobbszélső posztja a legégetőbb. Van egy tippem. És nekem van igazam.

Azt hiszem, nincsenek különösen botlábú csatáraink, még ha Rudnevs-szintű fiú nincs is elöl. Simon megbízható, Balázs Zsolti se lett rosszabb, Turkovs még nem találja a helyét, Vittman Ádám sérült. Egyszerűen annyi, hogy nem kapnak elég használható labdát. Simonfalvi talán nem elég támadó szemléletű játékos, igazán ki lehetne próbálni a jobbhátvéd posztján, ahol Kovács Gergő és Kocsárdi mellett nem nagyon lehet mást választani. A jobbszélre viszont haza kell hívni Polareczki Rolandot. Már persze ha mindenki azt látja, amit én: nincs nagy lendület a támadójátékban.

A szezon elején a harmadosztályú Sopronnak (visszahívhatósági opcióval!) kölcsönadott csatárt jobbszélsőként játszatják a harmadosztályú listavezetőben, és mindkét sorozatot tekintve 26 meccsen 18 gólt rúgott, 10 körüli gólpassz mellett. Egyik oldalról persze lehet mondani, hogy oké, de a harmadosztályban. Hadd csatlakozzak a másik oldalhoz: igen, de nem csatárként. És hogy igen, de nem egy kifutott szezon ez a mostani: két éve és tavaly a második csapatunkban is gólkirály volt. Még pár dolog, amit talán nem mindenki láthatott, legalábbis aki nem járt a jobb sorsra érdemes ZTE II meccseire: akárkit lefut, az idei szezonban Sopronban róla adták a legtöbb sárgát és állították ki a legtöbb embert, szabadrúgásban sem hülye. 21 éves. Saját nevelés. Mi a rohadt élet kell még? Tudnánk rajzolni ennél megfelelőbbet? Vagy persze, mivel ezt nem tudhatjuk: egy próbára érdemesebbet?

Az a nagyon durva helyzet van, hogy ha mi nem vesszük észre, hogy milyen játékos van a kezünkben, akkor majd más észreveszi. Véletlenül se gondoljuk, hogy ne tenne egy próbát vele a maradék 15 élvonalbeli csapatból legalább nyolc darab. Próbát fognak tenni. Már most nyáron. Azt hiszem, könnyen szakad a cérna egy ilyen fiatal fiúnál, aki idegenben megérezte a siker ízét. És gondoljon bele mindenki, aki játszott valaha a Championship Manager, később Football Manager nevű játékkal: élvonalbeli edzőként nem igazolná le szívesen akár látatlanban is a másodosztályba feljutó csapat 21 éves, középpályásként házi gólkirályi címet szerző játékosát? Persze le lehet csapni ezt a labdát: valaki itt (én) számítógépes játéknak képzeli a valóságot.

Pedig a valóság ennél egyrészt sokkal egyszerűbb, másrészt sokkal durvább: holnap a szezon legfontosabb meccse következik. Ha szívunk, rá két hétre még lehet javítani. Csak mondom. Ha nem lépi meg a klub a legdurvábbat (az azonnali hazahívást - ami mellett ott van érvnek Polareczki mostani formája - 3 legutóbbi meccsén 4 gólt rúgott), most nyáron amúgy is jobban el kell gondolkodni a következő szezon új csapatán, mint tavaly vagy tavalyelőtt. És ebbe ő nagyon is passzolna.

 

Címkék: jövő fiatalok polareczki zteii.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zete.blog.hu/api/trackback/id/tr912835065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása